De Meisjes Van De Bloemen proberen zo veel mogelijk bloemen in te kopen die in het seizoen duurzaam zijn gekweekt.  We letten op keurmerken die een goede kweek waarborgen, zoals het Fair Flower Plants, of het FFP keurmerk. Deze geven de garantie dat de producten afkomstig zijn van kwekers die hun bedrijfsvoering goed op orde hebben. Ze voldoen aan hoge milieu- en sociale eisen en worden hierop streng gecontroleerd. Het EKO keurmerk waarborgt dat er tijdens het kweekproces geen chemische bestijdingsmiddelen of kunstmest zijn gebruikt 

 

Na eendaagse events worden de bloemen in overleg met de opdrachtgever gebracht naar eenzame ouderen in de stad. We brengen ze zelf langs want we weten dat in Nederland ruim 200.000 ouderen extreem eenzaam zijn. Zij krijgen slechts eens in de vier weken bezoek! 

Met deze actie hopen we ouderen iets meer aandacht te geven en daarmee de kwaliteit van leven van deze groep te bevorderen. Wij doen dit in samenwerking met het Nutbedrijf en het Nationaal Ouderenfonds, het goede doel voor ouderen. 

 

Voor feiten en cijfers klik hier :  het Nationaal Ouderenfonds

 

We worden vaak benaderd bloemen te maken voor evenementen waar een goed doel centraal staat. Wij begrijpen dat er weinig tot geen budget is voor de aankleding van dergelijke events en dragen dan graag zo veel mogelijke bij..

 

Niet altijd zijn we in de gelegenheid dit te doen, maar we proberen 1 x per jaar een mooi doel uit te zoeken. 

 

Vorige jaren waren dit:

 

Join for joy : Feestelijke en kleurrijke aankleding van hun fundraise diner. 

Metakids :  Social Media Veiling van een groot aantal kisten zomerplanten en kruiden.  

Wereld Ouders: Aankleding met bloemen voor het Angels of Light Gala 2014